Minoa.info forum

Kreeta.info (Finnish) => Vaelluskeskustelu => Topic started by: Anna on July 23, 2014, 08:26:56 PM

Title: Kallergi-majalla uusi isäntä
Post by: Anna on July 23, 2014, 08:26:56 PM
Omaloksen tasangon ja Xiloskalon eli Samarian rotkon yläaseman yläpuolella 1680 metrin korkeudessa sijaitsee Kallergi-maja. Sieltä saa kotiruokaa ja retkeilymajatasoisen majoituksen kerrossänkyhuoneessa sekä paljon tietoa ja vinkkejä vuorilla vaelteluun. Majaa voi käyttää perusleirinä Valkoisten vuorten patikkalomalla.
Nyt Kallergi-maja on saanut uuden isännän Cristoforos Baladimasin. Hän on juuri avannut ikivanhan paimenpolun Omaloksen hotellialueelta Kallergi-majalle, hiukan vaativa, mutta maisemiltaan upea reitti: Omaloksen tasanko jää pikkuhiljaa alapuolelle, viimeisten vanhojen sypressien rungot kiemurtavat lähellä maanpintaa juuri ennen puurajaa, hetken kuluttua siintää meri ja Rodopoun sekä Gramvousan niemimaat kaukaisuudessa, hetken vilahtaa Hanian auringossa kimaltava kaupunki korkeiden kallioiden välissä. Joissakin kohdissa on otettava käsillä apua kalliolohkareille kiivetessä. Sitten polku tasaantuu taas mättäiden keskelle.
Mutta Kallergi-majalle pääsee myös huonokuntoista hiekkatietä pitkin, mieluusti nelivetoautolla tai jalkapatikassa Xiloskalon parkkipaikalta lähtevää polkua ja myöhemmin samaista hiekkatietä pitkin, puolentoista tuntia suuntaansa. Kannattaa lähteä katsomaan näköalaa majan pihalta yli Valkoisten vuorten ja alas Samarian rotkoon. Täällä tuntee tulleensa toiseen maailmaan, vuorten hiljaiset majesteetit ovat lähellä.
Christoforos kulkee ympäriinsä, maalaa ja kunnostaa paikkoja, viihtyy täällä hiljaisuudessa, petolintujen liitoa seuraten.