Minoa.info

In Finnish

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - podilato

Pages: [1] 2 3 ... 17
1
Ruokakeskustelu / Re: Ruokaohje: kolokithokeftedes-kesäkurpitsapihvit
« on: November 28, 2019, 09:09:27 PM »
Ei menneet pihvit pilalle vaikka laitoin taikinan sekaan aika paljon valkosipulia ja vähän porkkanaraastetta, näille leivoin spelttisämpylöitä kaveriksi. Pihvi sämpyläpuolikkaiden väliin mausteiden kanssa niin olipas hyvää.

2
Yleinen Keskustelu / Re: Polkupyöräily Kreetalla
« on: September 12, 2019, 08:08:25 AM »
Nyt pyöräily Retimnonin ympäristössä on entistäkin helpompaa kun siellä on tarjolla sähköavusteisia polkupyöriä vuokrattavaksi. Oheisesta linkistä asia selvinnee.   https://www.rethymno.guide/news/475-discover-rethymno-by-bike

3
Ruokakeskustelu / Re: Muutama hyvä ruokapaikka Retimnonissa
« on: May 16, 2018, 05:40:14 PM »
Surukseni kuulin että yksi ehdottomista suosikkitavernoistani Retimnonissa, Egli, on lopettanut toimintansa. Siellä olen viettänyt useita unohtumattomia iltoja, ruokaillen hyvien ystävieni seurassa, nauttien pennes arrabiataa tai kiviuunissa valmistettua pizzaa. Palan painikkeeksi on pöytään usein tuotu pikku pullo rakia ja lautasellinen hedelmiä. Upeita hetkiä!

4
Yleinen Keskustelu / Re: Asunnonostokokemuksia?
« on: February 22, 2017, 03:24:04 PM »
Olisi suuri apu jos tuntisit Kreetalta jonkun paikallisen henkilön, heillä yleensä on tietoa, onko havittelemasi kohde ollut kauankin myynnissä ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun asunnon sieltä hankkii. Kauan myynnissä ollutta kohdetta ei ole itselläkään helppoa myydä.
Ettei käy kuten norjalaisille tutuilleni, jotka ostivat asunnon Kreetalta kysymättä kenenkään mielipidettä asiasta (tuntevat kyllä useitakin paikallisia). Kävi ilmi että se oli erittäin kapean kadun varrella, jonne ei päässyt pikkuautoa isommalla kulkuneuvolla ja asunto oli leipomon yläkerrassa, siellä työt alkoivat kolmen aikaan aamuyöstä. Nykyään asunto on vuokralla.

5
Ruokakeskustelu / Re: Ruokaohje: kolokithokeftedes-kesäkurpitsapihvit
« on: December 04, 2016, 10:14:18 AM »
Paistelinpa taas eilispäivänä kesäkurpitsapihvejä, isomman pompsin tällä kertaa (21 pihviä) ja keittelin samalla pitkää täysjyväriisiä kurkumalla höystettynä. Kunhan riisi oli valmista, laitoin sekaan valkosipulia, suolaa ja basilikaa ja annoin hieman aikaa hautua. Olipa komea kattaus kun laitoin riisin lautaselle ja kaveriksi kurkkuviipaleita, tomaattilohkoja ja porkkanaraastetta. Siinä olivat lautasella sulassa sovussa keltainen, vihreä, punainen, oranssi ja pihvin ruskeahko väri, ympärillä leijui itämaisen ruoan tuoksu. Kyllä tällainen ruoka on upeaa katsottavaa ja syötävää!

6
Ruokakeskustelu / Re: Ravintolakehuja
« on: October 29, 2016, 08:14:36 AM »
Kuulen mielessäni juuri tuon samaisen herraporukan äänet, yksi heistä lukee lehteä ja kommentoi lukemaansa isoon ääneen ja siitä se väittely sitten saa alkunsa. Kun Jorgo vielä liittyy äänekkääseen joukkoon niin siinähän sitä juttua riittää ja tuon tuostakin ilmoille kajahtaa naurunremakka. Välillä tervehtivät tuttuja ohikulkijoita. Hyvän ruoan lisäksi tuo samainen herraporukka luo oman tunnelmansa Egliin. Myös heidän varsin kovaääninen papukaijansa kuuluu erottamattomana osana tavernan henkeen.

7
Ruokakeskustelu / Re: Ruokaohje: kolokithokeftedes-kesäkurpitsapihvit
« on: October 19, 2016, 05:41:28 PM »
Jännä juttu tämä ruuanlaitto, kun saa reseptin hyppysiinsä, niin sitä pyrkii orjallisesti noudattamaan annettua ohjetta ja määriä päästäkseen hyvään lopputulokseen. Kun sitten on muutaman kerran sapuskansa ohjeen mukaan valmistanut, niin sitä alkaa kokeilla eri variaatioita, eikä ainesten määrä enää olekaan niin tärkeää. Kuinka ollakaan ruoka on silti aivan kelvollista syötäväksi ja jopa tarjottavaksi ystävillekin. Ei se ole pahoin epäonnistunut kun he tulevat vielä toistekin kyläilemään.
Kesäkurpitsapihvejä juuri tehtyäni tällaisia ajatuksia putkahtelee jostain.

8
Yleinen Keskustelu / Re: Kreetalla lämpenee
« on: May 14, 2016, 03:49:11 PM »
Nyt sekin on nähty että lomalla aika kuluu nopeasti, Keminmaassa oli eilen 13. päivä mutta Kreetalla jo 14. Vai onkohan kyseessä sittenkin eri aikavyöhyke (virnistys)?

9
Yleinen Keskustelu / Re: Kreetalla lämpenee
« on: April 07, 2016, 08:30:46 AM »
Tuosta rantojen kunnosta on kymmenen vuoden takaa yksi kokemus; raskasöljyä tarttui sandaalien ja jalkojen pohjiin varsin usein, mutta sitä harmia ei ole ollut viime reissuilla, eikä aurinkovarjojen vuokraajilla ole näkynyt puhdistusainepulloja. Ovat ilmeisesti saaneet öljyt kerättyä aika tarkoin talteen.

10
Yleinen Keskustelu / Sensaatiomainen löytö Kreetalla!
« on: April 01, 2016, 07:58:10 AM »
On löytynyt kattava kokoelma valokuvia Fortezzan linnoituksen rakentamisen eri vaiheista, yhteiskuvia työryhmistä ja alkuperäiset piirustukset!!
Ne löytyivät kun paikalliset pikkupojat olivat miekkailemassa puumiekoillaan linnoituksen muurien sisäpuolella. Yhden pojan miekka osui muurissa olevaan kiveen, joka alas pudotessaan paljasti aukon muurissa. Sieltä löytyivät erinomaisessa kunnossa nuo aiemmin mainitut dokumentit, ilmatiiviiseen savikirstuun säilöttyinä.
Niiden perusteella linnoitus voidaan restauroida entiselleen, kuten se oli 1500-luvun loppupuolella valmistuttuaan. Useat tahot ovat ilmaisseet kiinnostuksensa hankkeen rahoittamiseen, joten kenties jo muutaman vuoden kuluttua linnoituksen portit avautuvat meille; pääsemme pienelle aikamatkalle 1500-luvun linnoitukseen, sellaisena kuin se silloin aikoinaan oli.

11
Hotellikeskustelu / Re: Daisy hotelli Retimnonissa
« on: February 11, 2016, 11:12:37 AM »
Joka reissulla Retimnoniin tulee käytyä tervehtimässä Konstantinaa ja Babia, jutustelemme mukavia pikku rakilasillisen kera. Eräällä kerralla Babin äiti oli käymässä ja oli leiponut paximadia leipää jota meillekin Konstantina tarjosi, hyvää oli. Paximadia leipää ja rakia, erikoinen yhdistelmä! Kun kreikaksi Babin äitiä leivästä kiitin, niin hän katsoi hämmästyneenä ja sitten alkoi hymyillä. Ei sitä kieltä paljon tarvitse osata kun saa leveän hymyn aikaiseksi. Mukavia ovat nuo ihmiset Daisyssä ja heillä on aina aikaa pikku jutustelulle.

12
Yleinen Keskustelu / Re: Polkupyöräily Kreetalla
« on: January 03, 2016, 03:18:17 PM »
Alla linkki henkilöille jotka ovat kiinnostuneet pyöräilystä Kreetalla Retimnonin ympäristössä. Ajo tapahtuu pienissä ryhmissä eikä kunnon tarvitse olla huipussaan. Tutustumisen arvoinen juttu.

http://www.matkapaletti.fi/#!pyorailya-kreeta/c1zou

13
Yleinen Keskustelu / Ostaisinko saaren Kreikasta?
« on: July 23, 2015, 11:54:31 AM »
Sitä haaveilee omasta pikku mökistä ja muutamasta oliivipuusta pienen puutarhan kupeessa Kreetalla, mutta että ostaisi koko saaren ihan itselleen, hmmm... Nyt sellaisen saisi halvalla.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015072020062062_ul.shtml

14
Yleinen Keskustelu / Re: Polkupyöräily Kreetalla
« on: June 09, 2015, 09:23:34 AM »
Tältä keväältä ei tule Kreetan pyöräilystä kerrottavaa, koska monien yhteensattumien summana reissu jäi tekemättä. Lievästi sanottuna hieman harmittaa, mutta ensi keväänä yritetään uudestaan.

15
Ruokakeskustelu / Re: Kreetalaiset oliiviöljyt
« on: June 09, 2015, 09:18:38 AM »
Kävin paikallisessa Prismassa oliiviöljyhyllyllä vakoilemassa ja hämmästykseni oli suuri kun sieltä löysin kreetalaista Memmas Knossos-merkkistä öljyä. Eikä siinä vielä kaikki, se oli luomua! Hintakin oli kohdallaan, oli jopa edullisempaa kuin Sitiasta tullut "tavallinen" öljy, merkillistä, pulloissa on kuitenkin sama määrä öljyä. Sitä piti ottaa pari pulloa mukaan ja käyttökokemusten perusteella se on kelpo öljyä, vaihdan siihen koska sitialaisessa on uusi kaatonokka joka ei anna öljyä kuin pienen lirun muodossa.

16
Yleinen Keskustelu / Re: Sitia
« on: May 31, 2015, 05:13:54 PM »
Siellä Sitiassa ne ovat touhunneet tuon oliivikasvatuksen kanssa aika kauan, lähes 5000 vuotta, jo muinaiset minolaiset sitä harrastivat. Mahtaako olla Kreetan vanhinta oliivikasvatusaluetta? Ja ovatko Koroneiki laadun oliivit ominaisia vain Sitialle vai kasvatetaanko niitä muuallakin Kreetalla?

17
Yleinen Keskustelu / Amarin patoaltaalla uusi asukas
« on: April 01, 2015, 08:50:00 AM »
Amarin patoaltaalla on uusi asukas, joka teki selvää siellä asustelleesta krokotiilista, ei kylmä, niinkuin on uutisoitu.
Paikalliset pikkupojat olivat altaalla ongella, kun koukkuun tarttui valtava peto, jota pojat huutaen porukalla pakoon pötkivät. Jälkeenpäin he sanoivat sen olleen samanlaisen, josta he näkivät kuvan Sci-News lehdessä. Tässä linkki siihen.

 http://www.sci-news.com/paleontology/science-metoposaurus-algarvensis-fossils-giant-salamander-like-amphibian-portugal-02632.html

Tietenkin joutuivat naurunalaisiksi, mutta eräät tutkijat toppuuttelivat naureskelijoita sanoen että poikien tarina oli totta, nimittäin tuon kaltaiset otukset saattavat olla jossain luolassa, kuivissa olosuhteissa, jopa miljoonia vuosia "horroksessa" ja herätä sitten kun vettä on tarpeeksi paljon ja riittävän kauan ympärillä. He korostivat ettei ihmisillä ole syytä pelätä tätä otusta, sen suuresta koosta huolimatta, koska se on kasvis- ja kalansyöjä. Tutkijat totesivat vielä että onneksi olkoon Kreeta, teillä on nyt oma "Loch Ness".
Yrityksistä huolimatta en ole löytänyt ko. uutista Rethimniotika Nea lehdestä, jonka toimittajat yleensä tällaiseen hanakasti tarttuvat.
Tuossapa oivallinen kohde pyöräreissulle, jospa tuon otuksen silmänkantaman päähän saisi.

18
General Discussion / Re: Bicycling in Crete
« on: March 03, 2015, 09:25:59 AM »
So far I have spent eight of my holidays in Rethymno in Crete, the last five of them lasting five weeks each. I have cycled, during those holidays, altogether about 5240 kilometres reaching every now and then new villages and places, where I have not been before. To mention a few; up to the Arkadi Monastery, Elefterna, Kalives, Hromonastiri and Roussospiti, Roustika, Bali (when cycling back to Rethymno there is a quite long and steep uphill just after leaving Bali), also the Argiroupoli springs, where I filled my water bottle with cold, crystal clear spring water.

On one hot day last summer, somewhere in the countryside on my way to Roustika, I was cycling downhill for about one kilometre, there were trees and bushes filled with cacophonic insects which were so noisy that I felt my head was going to explode. I used my brakes to make that downhill trip last longer, but as always in life good moments rarely last long. I’ll never forget the fantastic feeling I had there that day. My holiday is not perfect if I don’t hear that orchestral madness!

19
Ruokakeskustelu / Re: Sain mastihaa, mihin käyttäisin?
« on: February 27, 2015, 11:42:00 AM »
Katsoppas tuosta linkistä, siellä oli useita reseptejä mastihalla höystettyinä.

http://greekgourmand.blogspot.fi/2009/04/mastic.html

20
Yleinen Keskustelu / Re: Kreetalle talvella?
« on: January 31, 2015, 04:00:56 PM »

Pages: [1] 2 3 ... 17