Minoa.info

In Finnish

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - podilato

Pages: [1] 2
1
Yleinen Keskustelu / Sensaatiomainen löytö Kreetalla!
« on: April 01, 2016, 07:58:10 AM »
On löytynyt kattava kokoelma valokuvia Fortezzan linnoituksen rakentamisen eri vaiheista, yhteiskuvia työryhmistä ja alkuperäiset piirustukset!!
Ne löytyivät kun paikalliset pikkupojat olivat miekkailemassa puumiekoillaan linnoituksen muurien sisäpuolella. Yhden pojan miekka osui muurissa olevaan kiveen, joka alas pudotessaan paljasti aukon muurissa. Sieltä löytyivät erinomaisessa kunnossa nuo aiemmin mainitut dokumentit, ilmatiiviiseen savikirstuun säilöttyinä.
Niiden perusteella linnoitus voidaan restauroida entiselleen, kuten se oli 1500-luvun loppupuolella valmistuttuaan. Useat tahot ovat ilmaisseet kiinnostuksensa hankkeen rahoittamiseen, joten kenties jo muutaman vuoden kuluttua linnoituksen portit avautuvat meille; pääsemme pienelle aikamatkalle 1500-luvun linnoitukseen, sellaisena kuin se silloin aikoinaan oli.

2
Yleinen Keskustelu / Ostaisinko saaren Kreikasta?
« on: July 23, 2015, 11:54:31 AM »
Sitä haaveilee omasta pikku mökistä ja muutamasta oliivipuusta pienen puutarhan kupeessa Kreetalla, mutta että ostaisi koko saaren ihan itselleen, hmmm... Nyt sellaisen saisi halvalla.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015072020062062_ul.shtml

3
Yleinen Keskustelu / Amarin patoaltaalla uusi asukas
« on: April 01, 2015, 08:50:00 AM »
Amarin patoaltaalla on uusi asukas, joka teki selvää siellä asustelleesta krokotiilista, ei kylmä, niinkuin on uutisoitu.
Paikalliset pikkupojat olivat altaalla ongella, kun koukkuun tarttui valtava peto, jota pojat huutaen porukalla pakoon pötkivät. Jälkeenpäin he sanoivat sen olleen samanlaisen, josta he näkivät kuvan Sci-News lehdessä. Tässä linkki siihen.

 http://www.sci-news.com/paleontology/science-metoposaurus-algarvensis-fossils-giant-salamander-like-amphibian-portugal-02632.html

Tietenkin joutuivat naurunalaisiksi, mutta eräät tutkijat toppuuttelivat naureskelijoita sanoen että poikien tarina oli totta, nimittäin tuon kaltaiset otukset saattavat olla jossain luolassa, kuivissa olosuhteissa, jopa miljoonia vuosia "horroksessa" ja herätä sitten kun vettä on tarpeeksi paljon ja riittävän kauan ympärillä. He korostivat ettei ihmisillä ole syytä pelätä tätä otusta, sen suuresta koosta huolimatta, koska se on kasvis- ja kalansyöjä. Tutkijat totesivat vielä että onneksi olkoon Kreeta, teillä on nyt oma "Loch Ness".
Yrityksistä huolimatta en ole löytänyt ko. uutista Rethimniotika Nea lehdestä, jonka toimittajat yleensä tällaiseen hanakasti tarttuvat.
Tuossapa oivallinen kohde pyöräreissulle, jospa tuon otuksen silmänkantaman päähän saisi.

4
Vaelluskeskustelu / Imbros rotko
« on: June 06, 2014, 09:27:14 PM »
Eilen kaksi mukavaa suomalaisnaista pyysi minua oppaaksi Imbrosin vaellukselle. Minua, varsinaista rotkospesialistia?? Eipä tarvinnut kauan houkutella!!
Hieman sandaalini epäilyttivät, mutta luotettavasta lähteestä saamani tiedon mukaan ne olivat ok, ovathan ne sentään vaellus-sellaiset.
Ajoimme bussilla rotkon yläpäähän ja sieltä 2 euron lipun lunastettuamme itse rotkoon, joka osoittautui erittäin helppokulkuiseksi; polulla oli eri kokoisia pyöreäksi hioutuneita kiviä, ei piikkipensaita eikä muitakaan hidasteita. Kaiken ikäisiä kulkijoita siellä oli, pikkupojasta vaariin. Imbros on varmaankin Kreetan rotkoista helpoimmasta päästä, n. 6-7 pitkä ja 2-3 tunnin kävelyllä nuijittavissa.
Upeat maisemat jyrkkine kallioseinämineen, erityisesti ihmetystä herättivat puut, osa varsin isoja, jotka kasvoivat pystysuoran kallion kupeesta. Muutama kookas lintu liiteli rotkon yllä, ehkä ne olivat niitä hanhikorppikotkia. Yksi käärmekin siellä oli, musta, jossa oli jotain vaaleaa, n. 60 cm pitkä veijari. Ei ollut meistä kiinnostunut. Sama luotettava lähde kertoi että Kreetalla ei ole myrkkykäärmeitä.
Peipposet ja mustarastaat pitivat huolen taustamusiikista.
Hieno kokemus hauskassa seurassa. Jäin kaipaamaan ainoastaan kaskaiden laulua, mutta ne heräilevät vasta kun lämpöä on yli 30 astetta.
Rotkon loppupäässä luovutimme palasen lipustamme pikkukopperon herralle, kävelimme Dionysos tavernalle josta bussi vei meidät Sfakiaan ja sieltä n. kahden tunnin tankkaustauon jälkeen takaisin Zannikseen. Suosittelen kokeilemaan!

5
Yleinen Keskustelu / EU satsaa Kreetan turismiin
« on: April 01, 2014, 08:44:47 AM »
Rethimniotika Nea-lehdestä luin että EU panostaa Kreetan turismiin huomattavia summia, mm. vetämällä paksun valokuitukaapelin Ateenasta Kreetalle, jotta jokaiseen siellä olevaan hotelliin saataisiin nopea nettiyhteys, oli puhetta jopa 10Gb:n nopeusluokasta. Turistit viettävät lomallaankin pitkiä aikoja verkossa joten sen vuoksi oli päädytty tällaiseen "houkuttimeen".
Lehti kertoo myöskin että tuosta kaapelista on toinenkin merkittävä hyöty, nimittäin saaren sähkölasku putoaa aivan minimiin, koska samaista kaapelia käytetään nimenomaan tällaiseen erikoistarkoitukseen valmistettujen huippunykyaikaisten haaroittimien avulla myöskin valaistukseen. Entiset vanhanaikaiset, ja joissain paikoin jopa vaaralliset, systeemit puretaan pois ja tilalle rakennetaan valokuituvalot.
Tällä hankkeella on varsin kunnianhimoinen aikataulu, sen pitäisi olla valmiina suuremmissa keskittymissä vuoden loppuun mennessä ja seuraavan vuoden loppuun mennessä jo koko saari olisi valmis, lehti kertoo. Kaapeli on kuulemma jo vedetty ja netti- ja valaistusverkkoja rakennetaan paraikaa.

6
Hotellikeskustelu / Daisy hotelli Retimnonissa
« on: March 01, 2014, 10:57:27 AM »
Kurkistelin Aurinkomatkojen tarjontaa ja ilokseni huomasin Daisy huoneistohotellin palanneen heidän hotellivalikoimiinsa Retimnonissa. Tässä hotellissa asuin ensimmäiset kolme reissua jotka tein ko. paikkakunnalle, mutta sen jäätyä pois Aurinkomatkoilta suuntasin Zannikseen. Daisy on oikein kodikas ja siisti hotelli, mukava henkilökunta ja hyvä ilmapiiri, voin suositella vilpittömästi. Zannis ja Daisy ovat saman pienen rantakadun suuntaisen sivukadun varrella, noin parinsadan metrin päässä toisistaan, Daisy lännempänä.

7
Yleinen Keskustelu / Kalassa Retimnonin edustalla
« on: January 10, 2014, 08:31:35 AM »
Voi vitsi, tuossa yksi juttu mihin voisi tosissaan hurahtaa, tai ainakin joskus vaihtelun vuoksi kokeilla. Olen nähnyt rannalta kalastavien saaliita eivätkä ne aivan tähän yllä (virnistys).

http://www.youtube.com/watch?v=cZ4NleajuRA

8
Ruokakeskustelu / Ruokaohje: kolokithokeftedes-kesäkurpitsapihvit
« on: October 02, 2013, 08:18:38 AM »
Pitkään Siragasin suvussa kulkeneen reseptin kyseisiin herkkuihin sain Nikosin siskolta Marialta. Ainesten määrät eivät ole oleellisia koska ne ovat mukautuneet kulloinkin tekijänsä mielen mukaan.

Raastettua kesäkurpitsaa, minttua pieneksi pilkottuna, raastettu sipuli, suolaa, pippuria, oreganoa ja kaksi munaa. Vähän hienoja ja karkeampia mannaryynejä tai niiden sijaan voit käyttää jauhettua riisiä tai korppujauhoja. Lisäksi jauhoja ja juustoraastetta.
Sekoita raastetut kesäkurpitsa ja sipuli ja purista niistä neste pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile ne pieniksi pihveiksi, paista pannulla kauniin ruskeiksi.

Paikallisesta Citymarketista löysin luomukesäkurpitsaa joten tämä mainio sapuska tulee tehdyksi aivan lähiaikoina.

9
Nyt sitten on jokaisella vähänkin suuremmalla kaupungilla Kreetalla oma lentokenttä kun Retimnonin sellainen vihittiin virallisesti käyttöön.
Paikallisesta Rethimniotika Nea-lehdestä olen takavuosina lukenut kentän tarpeellisuudesta koska Iraklionin kenttä on sesonkiaikoina varsinainen sumppu ja Hanian vastaava liian pieni ja sen laajentaminen ei tule kyseeseen.
Turistilentojen määrä Kreetalle on jatkuvassa kasvussa joten kentän rakentamiseen on ollut hyvät perusteet; purkamaan ruuhkia Iraklionin päästä ja vähentämään paineita Haniasta.
Nyt vain odottelemaan että suorat lennot Helsingistä (tai miksipä ei Kemin seudulta) suuntautuvat Retimnoniin, jäisi pitkähköt siirtymätaipaleet pois ja enemmän aikaa jouten oloon.

10
Yleinen Keskustelu / Omin päin Retimnoniin
« on: September 25, 2012, 09:10:11 AM »
Menneenä keväänä olin ensimmäisen kerran omatoimisesti Retimnonissa ja matkanteko olikin odotettua helpompaa. Flybe heitti minut Helsinkiin jossa yövyin vanhimman tyttäreni luona, sieltä sitten anivarhain liikkeelle Norwegianin kyytiin, lähtö kuudelta aamulla. Haniasta pääsin Marittan ja Juhanin kyydillä (siitä heille iso kiitos) Zannis hotelliin Retimnoniin.

Paluumatkan aikatauluja tutkittiin Zanniksen Monan kanssa ja päädyttiin linja-autoon joka lähti Retimnonin linja-autoasemalta Hanian linja-autoasemalle kahdeksalta aamulla. Taksi hotellilta linja-autoasemalle maksoi 6 euroa, linja-auto lähti ajallaan, maksoi 6,20 euroa ja ajoi yllättäen Vrissesin kautta. Reilusti ennen puolta kymmentä olin perillä Hanian linja-autoasemalla jossa oli takseja jonossa odottelemassa kyytiläisiä. Kyyti kentälle maksoi 25 euroa.
Pikkusen arvelutti kun kuski, joka oli turkkilaisen mettärosvon näköinen, teki heti ensimmäisessä risteyksessä kolme ristin merkkiä pikku mutinoiden kera ja sitten lähdettiin ja lujaa. Silloin ihan oikeasti pelotti että tehdäänkö kotimatka sittenkin arkussa. Minä siinä hoen että min viaseste, min viaseste, Hanian seudulla se varmaan tarkoittaa että eikö tämä kottura tosiaan kulje lujempaa koska vauhti vain kiihtyi. Jonkun matkan päästä hän otti kaverin kyytiin, kaveri meni takapenkille ja hurja kyyti jatkui. Syrjäsilmällä täytyi kurkkia takapenkin herraa että ollaanko siellä vain kyytiläisenä vai haudotaanko jotain jekkua. Muutaman kilometrin päästä hän jäi kyydistä.
Hengissä perillä, lähtöselvityksessä ei ollut jonoa joten se meni hienosti, toisin kuin turvatarkastuksessa jossa minuun luotiin vinoja silmäyksiä kun mukanani ei ollut kannettavaa tietokonetta, iPadia ja puhelinkin on viisivuotias nokialainen, siitä sitten tarkempaan taputteluun, onneksi ei kuitenkaan kukaan vilautellut lateksikinttaita. Kolme varttia jäi vielä aikaa tuhlattavaksi ennen koneen lähtöä. Norwegianilla takaisin Helsinkiin jossa tapasin molemmat tyttäreni ja siitä muutaman tunnin kuluttua sitten Flybellä takaisin pohjoiseen.

Kaikkinensa kuitenkin rohkaiseva kokemus, ja mikä parasta, viiden viikon reissu oli reilut tuhat euroa halvempi kuin Aurinkomatkojen vastaava. Luulenpa ettei jäänyt ainoaksi omatoimimatkaksi.

11
Hotellikeskustelu / Zannis hotelli Retimnonissa
« on: June 12, 2012, 11:00:16 AM »
Enpä voi olla kehumatta Zannista, niin hyviä kokemuksia minulla on ko. hotellista useiden vuosien ajalta, kuin kotiinsa palaisi.
Rauhallisella alueella keskellä paikallisasutusta sijaitseva pieni perhehotelli (huoneistohotelli) n. sadan metrin päässä rannasta ja n. kolmen kilometrin päässä keskustasta itään on juuri sitä mikä sopii minulle. Henkilökunta on todella mukavaa, Mona on paikan henki ja miehensä Bobby ja Bobbyn veli Pantelis ovat kerrassaan upeita ihmisiä, kuten myös Mosa joka pitää paikat siisteinä, täällä todella viihtyy.
Lähialueelta löytyy kaikki tarpeellinen, minimarket, leipomot, hyviä ruokapaikkoja on useita, jopa pienoisgolf ja pelikoneita niitä tarvitsevalle.
Tässä linkki hotellin kotisivuille http://www.zannishotel.gr/

12
Ruokakeskustelu / Parhaat pizzapaikat Retimnonissa?
« on: May 15, 2012, 09:13:31 PM »
En oikeasti olen mikään pizzafani mutta Retimnonissa niihin varsinaisesti lähemmin tutustuin, jopa niin läheisesti että sellaisia olen siellä useita syönyt, kotimaassa ne eivät maistu, paitsi itse tehtynä.
Pizzojen ystävien kannattaa ehdottomasti käydä Eglissä  (osoite Astralon Polemiston 8 ) täyttämässä vatsansa kiviuunissa paistetulla herkulla. Oma suosikkini on tonopizza me anana ke skordo, se on tosin niin iso että tämänkokoisella on täysi työ saada se kokonaan sisuksiinsa, mutta hyvää se on, kokeilkaa.
Toinen varsin suosittu ruokapaikka on Manolis Place, jossa myös paistetaan pizzat omassa kiviuunissa. Takavuosina siellä oli pizzanpaistajana nuori kaveri joka heitteli pyöreää pizzataikinaa kuin jonglööri ja sai sen jopa joskus kiinni. Usein näkee ihmisten juovan tuopin olutta alle ja sitten syövän järkyttävän ison pizzan siihen päälle, huh.
On siellä varmasti muitakin hyviä pizzapaikkoja mutta nämä ovat omia suosikkejani joissa olen usein sellaisen syönyt.
Kreikastahan se pizza alunperin on lähtöisin, "keksitty" joskus ammoin sitten jolloin pyöreän leivän päälle laitettiin yksinkertaisia täytteitä kuten oliiviöljyä, valkosipulia, sipulia ja yrttejä. Silloin sen nimi oli plakuntos.

13
Yleinen Keskustelu / Takatalvi Kreetalla
« on: April 01, 2012, 08:39:52 AM »
Paikallinen lumikuuro on peittänyt koko Kreetan, lunta on satanut viime yönä 35 cm ja lisää on tulossa. Meteorologien mukaan tähän aikaan sataneen lumen koostumus on sellainen että se sulaa hyvin hitaasti. Heidän mukaansa tämä on erittäin harvinainen tapahtuma Kreetalla, edellinen vastaavanlainen sattui joskus -70-luvun lopulla, lunta ei tosin ollut aivan yhtä paljon.
Uusi sesonki alkaa maanantaina ja ihmiset ovat ihmeissään mitä tehdä lumensa kanssa. Lentoliikenne kuitenkin toimii normaalisti, kenttähenkilökunta on laittanut sukset koneisiin renkaiden tilalle, samoin on laita turistibussien.
Toivottavasti lumi on sulanut toukokuun loppuun mennessä, olisi muuten laitettava sukset polkupyöräänikin (virnistys).

14
Yleinen Keskustelu / Sopivan mittainen loma
« on: March 20, 2012, 08:35:01 AM »
On tullut tehtyä nuorempana kaksi kahden viikon reissua Espanjaan (ok), viikon reissu Turkkiin (yäk, en syö), kaksi viikkoa Falirakiin 2002 ja siellä se mielenkiinto Kreikkaa kohtaan heräsi, kieltäkin osasin jo silloin jonkinverran. Yritin ostaa lisäviikkoja paikan päällä mutta siitähän ei tullut mitään.
Seuraavan kerran katselin Kreikan reissuja 2005 ja päädyin Kreetalle Retimnoniin sen pitkän hiekkarannan houkuttelemana. Varasin ensi hätään neljän viikon loman ja olin täysin myyty, ranta oli parempi kuin osasin kuvitella, tutustuin mukaviin ihmisiin ja söin paljon hyvää ruokaa, kaikenkaikkiaan odotukset ylittyivät huimasti. Kolme peräkkäistä reissua olivat neljän viikon mittaisia ja seuraavat kolme viisiviikkoisia ja se tuntuu tällä hetkellä varsin sopivalta, ei ole kiirettä mihinkään ja saa vain olla ja tehdä mitä lystää (enimmäkseen pyöräillä).
Viikon reissu on mielestäni ihan turha, kiire kiire. Kaksi viikkoa on jo vähän parempi mutta kolmesta saa jo jonkinlainen avun pahimpaan hätään.
Ja yksi seikka varsinkin on mieleeni, ei tarvitse hikoilla tuntitolkulla rannalla ja tuhrata kemikaalien kanssa kun voi pikkuhiljaa ja ilman myrkkyjä saada mukavan tasaisen värin pintaan. 

15
Yleinen Keskustelu / Mieleisin lomakohde Kreetalla
« on: October 16, 2011, 10:11:31 AM »
Useissa paikoissa on tullut käytyä, osassa tosin vain päiväseltään kävellen tai polkupyörällä kierrellen, mutta kyllä Retimnon nousee selkeäksi ykköseksi; sieltä kerran itseni löysin ja heti tuntui kuin olisin palannut "aikaisempien elämieni" kotiin. Hotelli sopivan matkan päässä keskustasta paikallisasutuksen keskellä, hyvää ruokaa, pitkä hiekkaranta jota kävellessä hermo lepää ja sitten se aurinko jonka energialatausta ei voi olla tuntematta.
En voi jättää mainitsematta myöskään niitä ystävällisiä ihmisiä joihin olen vuosien varrella tutustunut ja joista osasta on tullut erittäin läheisiä ja joihin olen usein yhteydessä.
Vanhassa kaupungissa on mukava kulkea pitkin kapeita kujia, katsella rakennuksia jotka on rakennettu joskus historian hämärässä. Minua ei niinkään kiinnosta se että milloin ja kuka ne on rakentanut vaan se että ne yhä ovat siellä meidän ihasteltavana.

16
Ruokakeskustelu / Ruokaohje: Linssikeitto
« on: July 27, 2011, 10:14:47 AM »
Linssiruuat, faki soupa, ovat Kreikassa talven ajan murkinoita ja nopeita valmistaa koska linssejä ei tarvitse liottaa, helppoa ja hyvää ruokaa.

Huuhtele hyvin 3dl punaisia linssejä lävikössä juoksevassa vedessä.
Kaada kattilaan hyvää kreetalaista extra virgin oliiviöljyä n1-1,5dl, lisää sekaan 5-6 valkosipulin kynttä ohuina siivuina, ruokalusikallinen jauhettua mustapippuria, ruokalusikallinen currya, ruokalusikallinen kuivattua basilikaa ja iso sipuli pieniksi pilkottuna. Kuumenna öljy "piriseväksi", hämmennä ja lisää pestyt linssit ja n. litra vettä. Lisää runsas teelusikallinen tomaattipyrettä ja yksi porkkana ohueksi viipaloituna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n.20 minuuttia.
Lisää suola, pari teelusikallista, ihan lopuksi.

Käytän usein curryn tilalla chilijauhetta koska se antaa keitolle mukavan sähäyksen, myöskin inkivääri pieniksi pilkottuna on hyvä lisuke. Jos käytät tuoreita yrttejä niin lisää ne juuri ennen tarjoilua. Voit käyttää myös ruskeita, vihreitä tai mustia linssejä mutta ne vaativat n. 50 minuuttia kypsyäkseen.
Kahdelle sudennälkäiselle sopiva annos. Sain alkuperäisen reseptin jostain Kreetalta ja se on aikojen kuluessa mukautunut tällaiseksi.

17
Yleinen Keskustelu / Mielenkiintoinen keskustelu kreikaksi
« on: July 22, 2011, 09:08:37 AM »
Tapasin takavuosina Retimnonissa Manoliksen pojan Stelioksen ja kävimme mielenkiintoisen keskustelun kreikaksi:
-kala?
-kala.Kala?
-kala.

Vapaasti suomennettuna hänellä olivat asiat mallillaan, hän oli saanut skootterinsa hyvin parkkiin, ilma oli mukavan aurinkoinen, isän taverna oli suosittu ja he ajattelivat perheen lisäystä tyttöystävänsä kanssa (heillä on nykyisin ainakin yksi natiainen).
Johon minä vastasin olevani myös ilmoihin tyytyväinen, nauttivani lomastani ja hyvästä ruoasta jonka olin juuri syönyt heidän tavernassaan, hotellini henkilökunta oli mukavaa ja polkupyöräni oli lähtövalmiina, toivotin heille pitkää ikää ja onnea perhesuunnitteluun.

Niinkuin huomaatte niin ei tarvita kovinkaan laajaa sanavalikoimaa kun jo pärjää paikallisten kanssa jutustelussa (virnistys).

18
Food discussion / Courgette patties
« on: June 14, 2011, 09:02:48 PM »
Or kolokithokeftedes as they say in Crete. This is on old family recipe from Rethymno, Crete.

Grated courgette or squash. Mint, chopped up into small pieces, grated onion, salt, pepper, oregano, two eggs, a little semolina or ground rice or bread crumbs. Both fine semolina and the coarser, flour, grated cheese.

Mix the grated courgette with the grated onion, then drain it of any liquid. Mix all the ingredients together and shape onto small patties. Fry until brown.

I have not tried this recipe but I have eaten those and they were really good, especially in the tavern Sisi, in Misiria Rethymno.

19
Food discussion / Stuffed vegetables
« on: June 14, 2011, 07:11:22 PM »
This is an old family recipe from Rethymno, Crete, I got it from Maria, Nikos Siragas's sister and she got it from her mother and so on.

Tomatoes, peppers (red, green, yellow), aubergines, small courgettes. A few potatoes cut up small and placed between the stuffed vegetables. All vegetables to be opened up and the inside mixed with the rice.
For the filling: finely chopped dill, parsley, mint, fennel and spring onion. Olive oil, salt, pepper.

Mix everything together in a bowl, add some bread crumbs too if you want. Fill each vegetable with the mixture. Place the filled vegetables into a baking dish. Half fill with water. Drizzle oil over everything. Add more salt and pepper. Cook for at least one hour on 180/170 degrees C.  Absolutely delicious.

20
Ruokakeskustelu / Ruokaohje: Täytetyt tomaatit
« on: June 08, 2011, 07:15:00 AM »
Tarvitaan tomaatteja, voit toki käyttää paprikaa (punainen, vihreä tai keltainen), munakoisoa tai pientä kesäkurpitsaa. Kaveriksi muutama pienitty peruna jotka sitten laitetaan tomaattien väliin uunivuokaan. Tomaatista otetaan hattu pois ja sisusta tyhjennetään.
 
Täyte: riisiä (pyöreä täysjyväriisi), pieniksi pilkottuina tilli, persilja, minttu, fenkoli ja sipuli. Lisäksi oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, voit lisätä joukkoon korppujauhoja jos haluat. Täytä tomaatit tällä seoksella ja laita uunivuokaan, täytä vedellä puoliväliin, ripottele öljyä kaikkien päälle ja lisää suolaa ja pippuria. Laita 170-180 asteiseen uuniin vähintään tunniksi.

Ainesten tarkka määrä ei ole tärkeää vaan ne on laitettu kymmenien vuosien aikana kertyneen kokemuksen myötä ja sillä tavoin siirtyneet äidiltä tyttärelle, ei ole ollut tarvetta sen kummempiin "mitoituksiin".
 
Tämä resepti on kulkenut Siragasin suvussa Kreetalla ties kuinka kauan. Sain sen Nikoksen siskolta Marialta joka puolestaan sai sen äidiltään. Eräänä keväänä Maria teki täytettyjä tomaatteja vähintään pienelle armeijalle koska hän antoi kulhollisen niitä minullekin. Niitä riitti useaksi päiväksi; minä niitä hymyssä suin söin, oli ne niin hyviä.

Pages: [1] 2