Minoa.info

In Finnish

Author Topic: Ruokaohje: Saganaki  (Read 5471 times)

Offline Juhani

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 429
    • View Profile
Ruokaohje: Saganaki
« on: February 19, 2011, 10:48:28 AM »
Suomessa kaikkein helpoimmin ja lähimmäs kreetalaisen ruoan makua pääsee valmistamalla saganakin, eli paistetun juuston. Siihen voi käyttää harvemmin kaupasta löytyvää kefalotiri -juustoa, tai sitten halloumi -juustoa, jota on nykyisin lähes joka marketista. Moni muukin juusto käy.
Juustopalat (levyt, paksuus noin 5-7 mm) kieräytetään kananmunassa ja sitten korppujauhoissa ja asetetaan kuumaan öljyyn paistinpannulle (öljy on "hymyilevää" - eli läikehtii pinnaltaan).
Annetaan paistua hetken pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Syödään heti lämpimänä kun ensin on puristettu pinnalle puolikas sitruunan mehu.
Siihen koristeeksi vielä pari tuoretta oreganonlehteä.

Maistuu lähes täydellisesti samalta kuin Kreetallakin. Vain myönteiset ympäristövaikutukset puuttuvat.

Offline Orvokki

  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Ruokaohje: Saganaki
« Reply #1 on: February 20, 2011, 09:51:54 AM »
Nami, nami... nytkin jääkaapissa pakkaus Filos Saganaki-juustoa, ainakin täällä Jyväskylässä oikeaa Saganakia löytyy Citymarketista ;D

Offline Raoul

  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Ruokaohje: Saganaki
« Reply #2 on: January 23, 2014, 01:36:57 PM »
Tätä täytyykin kokeilla!

Offline Raoul

  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Ruokaohje: Saganaki
« Reply #3 on: May 18, 2014, 09:37:51 PM »
Nyt on testattu. Ihan oikean saganaki-juuston löytäminen Tampereen seudultakaan ei ollut helppoa. Enkä ole ihan vakuuttunut, että se lopulta ihan sitä oikeaa olikaan, vaikka paketin päällä lukikin "Saganaki".

No, joka tapauksessa. Pyörittelin juuston siivut ensin vehnäjauhossa. Puolikarkeissa. Sen jälkeen rikoin laakealle lautasella kananmunan. Pyörittelin juuston sen jälkeen siinä ja vielä sen jälkeen korppujauhon ja mustapippurin sekoituksessa. Sitten pannulle tilkka oliviiöljyä. Öljy kuumaksi ja juustot siihen. Paistoin molemmin puolin mukavan ruskeaksi ja sitten kansi päälle. Kun juusto sulaa sopivasti, sisältä pehmeäksi, mutta ei vielä tursua sivuilta ulos, on se valmista. Juusto lautaselle, sitruunan mehua päälle ja ääntä kohti!