Minoa.info

In Finnish

Author Topic: Imbros rotko  (Read 3910 times)

Offline podilato

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
  • View Profile
Imbros rotko
« on: June 06, 2014, 09:27:14 PM »
Eilen kaksi mukavaa suomalaisnaista pyysi minua oppaaksi Imbrosin vaellukselle. Minua, varsinaista rotkospesialistia?? Eipä tarvinnut kauan houkutella!!
Hieman sandaalini epäilyttivät, mutta luotettavasta lähteestä saamani tiedon mukaan ne olivat ok, ovathan ne sentään vaellus-sellaiset.
Ajoimme bussilla rotkon yläpäähän ja sieltä 2 euron lipun lunastettuamme itse rotkoon, joka osoittautui erittäin helppokulkuiseksi; polulla oli eri kokoisia pyöreäksi hioutuneita kiviä, ei piikkipensaita eikä muitakaan hidasteita. Kaiken ikäisiä kulkijoita siellä oli, pikkupojasta vaariin. Imbros on varmaankin Kreetan rotkoista helpoimmasta päästä, n. 6-7 pitkä ja 2-3 tunnin kävelyllä nuijittavissa.
Upeat maisemat jyrkkine kallioseinämineen, erityisesti ihmetystä herättivat puut, osa varsin isoja, jotka kasvoivat pystysuoran kallion kupeesta. Muutama kookas lintu liiteli rotkon yllä, ehkä ne olivat niitä hanhikorppikotkia. Yksi käärmekin siellä oli, musta, jossa oli jotain vaaleaa, n. 60 cm pitkä veijari. Ei ollut meistä kiinnostunut. Sama luotettava lähde kertoi että Kreetalla ei ole myrkkykäärmeitä.
Peipposet ja mustarastaat pitivat huolen taustamusiikista.
Hieno kokemus hauskassa seurassa. Jäin kaipaamaan ainoastaan kaskaiden laulua, mutta ne heräilevät vasta kun lämpöä on yli 30 astetta.
Rotkon loppupäässä luovutimme palasen lipustamme pikkukopperon herralle, kävelimme Dionysos tavernalle josta bussi vei meidät Sfakiaan ja sieltä n. kahden tunnin tankkaustauon jälkeen takaisin Zannikseen. Suosittelen kokeilemaan!

Offline Juhani

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 429
  • View Profile
Re: Imbros rotko
« Reply #1 on: June 06, 2014, 10:18:51 PM »
"Luotettava lähde" voisi valaista käärmeasiaa.
Olen ollut useasti eri asioissa yhteyksissä Kreetan luonnontieteellisen museon vastaaviin asiantuntijoihin ja heidän tietonaan kerron eteenpäin, että ihmiselle vaarallisia käärmeitä ei Kreetalla ole, päinvastoin kuin mantereella. Ainut käärme jolla on myrkkyhampaita, käyttää myrkkyään ruokansa sulattamiseen ja hampaat ovat niin syvällä että  pienikokoisena ei voi edes pikkuvarvasta puraista.
Hankalimmat eläimet lienevät tavalliset koirat ja sitten herhiläiset, jos sattuu pesään osumaan.
Oma 10 vuoden vaelluskokemuksemme ja noin 25 rotkoa eivät ole tuoneet yhtään vaaratilannetta eteen. Ainoastaan jyrkänteiden reunoilla on ollut joskus huolestuneita ilmeitä :)

Offline podilato

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
  • View Profile
Re: Imbros rotko
« Reply #2 on: June 07, 2014, 09:56:40 AM »
Ainoastaan jyrkänteiden reunoilla on ollut joskus huolestuneita ilmeitä :)

Myös silloin kun vaeltaja ei ole muistanut ottaa vessapaperia mukaansa ja tarvetta olisi jämerämmän asian hoitamiseksi. Imbrosissa paperia ei ollut puolimatkan krouvin wc:issä, toinen wc ei ollut käytössä ja toisessakin vain hyvin matala posliiniastia lattiaan valettuna. Kyyki siinä sitten naisihmisenä varsinkin jos jalat ovat vaelluksen aikana pehmenneet, mielessä ajatus että jos jalat sittenkin pettävät ja joutuu istahtamaan ko. astiaan. Usea sieltä tuli ulos vähemmän tyytyväisen näköisenä housut roiskeissa. Kannattaa käydä toimittamassa asiansa lähtöpaikan tavernassa ennen lähtöä! 
« Last Edit: August 03, 2014, 07:55:26 AM by podilato »