Minoa.info

In Finnish

Author Topic: Mummojen suora  (Read 2095 times)

Offline Juhani

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 429
    • View Profile
Mummojen suora
« on: June 08, 2015, 01:35:40 PM »
Rethimnonin ja Iraklionin välillä on kovavauhtinen suoranpätkä, johon on sijoittunut ties kuinka kauan sitten joukko mummoja erilaisista rakennusjätteistä kasattuhin kojuihin myymään appelsiineja, omenoita ja mm. hunajaa.
Vain yhden kerran kokemuksella voisi kauppapaikkaa arvioida kalliiksi, tuotteita enintään kohtuullisen laatuisiksi ja myyntitapaa hiukan agressiiviseksi.

Mummoa lähestyttäessä kumarassa häärivä, muutaman sanan englantia taitava mummo pyysi appelsiinikassista (ehkä alle 10 kiloa) kympin. Maksoin sen ja oletin kaupan olevan siinä, mutta vielä työnnettiin maistettavaksi hunajaa. Seitsämän euroa (sama hinta kuin turistikaupoissa). Päästäkseni mummosta eroon kerroin että pikkurahaa (den exo psila tora) on vain vitonen joten sillä kaupat syntyi.
Rahat putoilivat mummon kädestä nopealiikkeinen kun oli. Keräili niitä välillä ja keskustelu kävi lähinnä siitä ostanko enemmän jotakin. No en.

Appelsiinipussissa viisi prosenttia osoittautui homeiseksi tai muuten huonoksi. Aamupalamehua muista syntyi, mutta laatu (kauan tien poskessa olleita) oli huonompaa kuin kaupan vastaavista.

Kaikkiaan kallista mehua. Syöntiin niitä ei käytetty. Hinta mummon pussilla nousi varmasti reippaasti kaksinkertaiseksi torilta ostettuihin verrattuna. Ja laatu oli huonompi. Yli euron kilo kun ottaa vielä huonon hygienian huomioon, se oli paljon. Mutta tämä otettiin kokemuksena  ja johtopäätökset ovat siis vain yhden kokemuksen perusteella.
« Last Edit: June 08, 2015, 01:37:21 PM by Juhani »